Laboratory

Gyakori tévhitek a belsőépítészetről

 1. Belsőépítészt csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Nincs pénzem rá!

  A belsőépítészet egy szakma, aminek a célja az, hogy segítsen a lehető legokosabban felhasználni a pénzed.
  A praktikusan kialakított lakás nem csak kellemesebb és harmonikusabb, de az értéke, eladhatósága is jobb. Ki engedheti meg magának, hogy a több százezer forintos négyzetméterárak mellett lelkes amatőr, helypazarló, esetleg pénzpazarló megoldásokat alkalmazzon?

 2. A belsőépítész kis lakásokkal nem tud mit kezdeni.

  Dehogynem, sőt! Egy kis lakás esetén van a legnagyobb szükség az ergonomikus, okos megoldásokra! Egy átgondoltan megtervezett 40 négyzetméteres térben is érezheted úgy, mintha 50 nm-es lakásban lennél. Ugyanígy egy ésszerűtlen kialakítású 100 nm-es lakást is érezhetsz sokkal kisebbnek. A belsőépítész élhetőbbé és értékesebbé teszi a kis lakásokat.

 3. A legjobban én tudom eldönteni, hogy mi hova kerüljön.
  Egy másik változata ugyanennek a tévhitnek:
  "A belsőépítész valami drága modern, nem szimpi tervet fog rám erőltetni." - De nem!
  A jó belső építész munkájának a kisebb része szól a stílusról és sokkal nagyobb a szerepe az ergonómiának, a műszaki dolgoknak és a használható, kényelmes környezet megteremtésének.
  Az, hogy a lakás lakói mekkorák, alacsony vagy magas emberek, azt jelenti, eltérőek az igényeik. Valamint az, hogy mi hogyan áll kézre, hogyan van funkcionálisan jól elhelyezve, mind mind olyan dolgok amik stílustól függetlenek.
  Egy jól kitalált elrendezést már akár Te is testre tudsz szabni a saját stílusod szerint.
  A jó alap megteremtéséhez viszont biztos műszaki tudás és tapasztalat szükséges, hiszen a lakás alapjainak a végiggondolása határozza meg, hogy mennyire lesz harmonikus és élhető számodra az otthon. A belsőépítész komplexebben gondolkodik és a Te segítségeddel tervezi meg a szokásaidhoz és igényeidhez leginkább illeszkedő életteret. Neked.
 4. A lakberendező majd megtervezi.
  A tapasztalt, jó ízlésű lakberendező segítsége rendkívül hasznos, de a kompetenciája elsősorban a mozdítható elemek, burkolatok, bútorok, lámpák, textilek, színek, kiegészítők kitalálása, hiszen erről szól a lakberendező suli. Ha komolyabb átalakítást, műszaki beavatkozást igényel egy ötlet megvalósítása, akkor az a jó döntés, ha egy belsőépítész mérnök segítségét kéri az ember, aki az esztétikus megoldások mellett a műszaki alapokat is évekig tanulta az egyetemen és fel van készítve a megoldásukra.
  Bizonyára fontos számodra a minőségi műszaki tartalom.
 5. Majd a kivitelező megoldja
  Ez ahozzáállás a laikusok, illetve a hozzá nem értő tervezők mentsvára. Aki tapasztalt, tudja, hogy az őskáosz egyik forrása az, ha az amit építeni szeretnénk nincs pontosan megtervezve és a helyszínen kell kitalálni a megoldásokat. A végén ez az út sokkal időigényesebb és költségesebb lesz, nem beszélve a nem várt kompromisszumokról.
 6. A család ismerőse is építész, majd segít ő
  Természetesen az építész tanulmányok tökéletes alapot szolgáltatnak ahhoz, hogy valaki belsőépítész legyen, de az első 10 lakás minden belsőépítész számára rejteget olyan tanulságokat ami után a következő már sokkal jobb lesz. Igen, a specializált tapasztalat itt is sokat számít, mint minden szakmában! Biztos, hogy életed legnagyobb beruházásának irányítását jó ötlet tapasztalatlan kezekbe adni a projekten realizált 1-2%-os megtakarítás reményében úgy, hogy 10-20%-os értéknövekedést kockáztatsz? Ugye hogy nem!
 7. Ha én találom ki az ingyen van
  Gyakorlatilag igen, de ha nem ugyanolyan jól, akkor nagyon nem. Biztos hogy egy nagyon tehetséges és tapasztalt belsőépítész is képes lenne ugyanolyan jól megcsinálni azt a munkát amihez igazán Te értesz? Ugye, hogy nem! Pedig ő is tapasztalt és tanult ember, csak másban jó. Engedd, hogy segítsen!
 8. Ha nem fogadok fel belsőépítészt, akkor nekem kell mindent megoldani
  Ez így volt eddig, de szeretnénk segíteni!
  A Designworks Consulting-ot azért hoztuk létre, hogy tapasztalt szakembereink a segítségedre legyenek mind az előkészületek mind a munka közben, ha szükséged van rá.
  Mindemellett a DesignLAB  "Tervezd magad" részében igyekszünk segíteni, hogy hogyan csináld és mire figyelj, ha mégis úgy döntesz, egyedül vágsz bele.

4 szabály amit ha betartasz biztos a siker

banner_belsoepiteszetitanacsaok_02

Építkezéskor, lakásfelújításkor az a cél, hogy olyan lakótér szülessen, ami a számodra a legmegfelelőbb!

Ehhez 4 szabályt kell betartani:

 1. A biztos alapra való építkezés
  Ha megvan a megfelelő elrendezésű és adottságú ingatlan, mielőtt bármibe belevágsz, fel kell mérned a pontos igényeid és elkezdeni tervezni.
  Az alaprajz nem egy megváltoztathatatlan adottság ami kompromisszumokra kényszerít. Sok megoldása van!
  Az igényeid ismeretében addig kell csiszolgatni, alakítgatni az alaprajzi elrendezést, amíg minden helyiség és funkció a helyére nem kerül és eltűnnek a kompromisszumok. Mindezt természetesen úgy, hogy műszakilag és költség oldalon is működjön amit kitaláltál!
 2. Funkcionalitás és részletek végiggondolása
  Minden helyiségnek más a rendeltetése. Egyesével minden helyiséget és az azokhoz szükséges funkciókat és részleteket finomra kell hangolni, gondolva az adott helyiség különböző módon (pl.: sok személyes családi ünnep, a felcseperedő gyermek változó igényei, stb.) történő használatára is. Burkolatok, bútorozás, megfelelő világítás és dugalj kiosztás és még számos funkcionális részletkérdés van amit tisztázni kell egy helyiséggel kapcsolatban.
 3. A stíluselemek megfelelő időben való alkalmazása
  Nem a gombhoz varrjuk a kabátot. Ha minden stimmel az ergonómiában és funkcionalitásban, utána jöhetek csak az anyagok, kiegészítők, stíluselemek kérdései. Ezek műszaki előkészítést igényelnek és nem képesek pótolni azokat. Fontos, hogy ne ezzel kezdjük a tervezést. Ez a tervezésben a legutolsó mozzanat.
 4. Megvalósíthatóság bebiztosítása
  Ahhoz, hogy mindez időben és anyagilag kontrollálható keretek között megvalósulhasson, megfelelő részletességgel papírra kell vetni őket. Fontos, hogy a tervet 100%-os biztonsággal meg tudja valósítani bárki anélkül, hogy neked mellette kelljen állnod. A kivitelezőt nem szabad improvizációra kényszeríteni, kockáztatva az építkezés őskáoszba torkollását és elhúzódását. Készíts vagy készíttess terveket, listákat a szükséges folyamatokról és megoldásokról, hogy minden flottul menjen.

Ha ez a 4 dolog teljesült, szinte garantált, hogy a megfelelő csapat valóra tudja váltani!

Gyakori tévhitek a belsőépítészetről


Belsőépítészt csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Nincs pénzem rá!

A belsőépítészet egy szakma, aminek a célja az, hogy segítsen a lehető legokosabban felhasználni a pénzed.
A praktikusan kialakított lakás nem csak kellemesebb és harmonikusabb, de az értéke, eladhatósága is jobb. Ki engedheti meg magának, hogy a több százezer forintos négyzetméterárak mellett lelkes amatőr, helypazarló, esetleg pénzpazarló megoldásokat alkalmazzon?

Tovább

4 aranyszabály


Íme 4 szabály amit ha betartasz biztos a siker

Építkezéskor, lakásfelújításkor az a cél, hogy olyan lakótér szülessen, ami a számodra a legmegfelelőbb! Ehhez 4 szabályt kell betartani.

Tovább

Egyedül vágnál bele a tervezésbe?


Óriási! Hadd segítsünk egy kicsit.

Ezekben a cikkeben bővebben kifejtjük, hogy milyen teendőkre kell figyelned, ha egyedül vágsz bele egy lakás/üzlet/iroda átalakításának a megtervezésébe. Jó munkát! Reméljük, hogy a tanácsaink segítségével még több örömödet leled a munkában és elkerülöd azokat a buktatókat, amik a legtöbb ember építkezését, lakásfelújítását megkeseríti.

Tovább

Kérj Ajánlatot!


Ajánlatkérés belsőépítészeti tervezésre

Mindössze 30 másodpercre lesz szükséged az előzetes árajánlathoz.

Tovább