Gyakori tévhitek a belsőépítészetről

Belsőépítészt csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Nincs pénzem rá!

A belsőépítészet egy szakma, aminek a célja az, hogy segítsen a lehető legokosabban felhasználni a pénzed.
A praktikusan kialakított lakás nem csak kellemesebb és harmonikusabb, de az értéke, eladhatósága is jobb. Ki engedheti meg magának, hogy a több százezer forintos négyzetméterárak mellett lelkes amatőr, helypazarló, esetleg pénzpazarló megoldásokat alkalmazzon?

A belsőépítész kis lakásokkal nem tud mit kezdeni?

lab_00

Dehogynem, sőt! Egy kis lakás esetén van a legnagyobb szükség az ergonomikus, okos megoldásokra! Egy átgondoltan megtervezett 40 négyzetméteres térben is érezheted úgy, mintha 50 nm-es lakásban lennél. Ugyanígy egy ésszerűtlen kialakítású 100 nm-es lakást is érezhetsz sokkal kisebbnek. A belsőépítész élhetőbbé és értékesebbé teszi a kis lakásokat.

A legjobban én tudom eldönteni, hogy mi hova kerüljön.

Egy másik változata ugyanennek a tévhitnek:
“A belsőépítész valami drága modern, nem szimpi tervet fog rám erőltetni.” – De nem!
A jó belső építész munkájának a kisebb része szól a stílusról és sokkal nagyobb a szerepe az ergonómiának, a műszaki dolgoknak és a használható, kényelmes környezet megteremtésének.
Az, hogy a lakás lakói mekkorák, alacsony vagy magas emberek, azt jelenti, eltérőek az igényeik. Valamint az, hogy mi hogyan áll kézre, hogyan van funkcionálisan jól elhelyezve, mind mind olyan dolgok amik stílustól függetlenek.
Egy jól kitalált elrendezést már akár Te is testre tudsz szabni a saját stílusod szerint.
A jó alap megteremtéséhez viszont biztos műszaki tudás és tapasztalat szükséges, hiszen a lakás alapjainak a végiggondolása határozza meg, hogy mennyire lesz harmonikus és élhető számodra az otthon. A belsőépítész komplexebben gondolkodik és a Te segítségeddel tervezi meg a szokásaidhoz és igényeidhez leginkább illeszkedő életteret. Neked.

 A lakberendező majd megtervezi.

lab_11_v

A tapasztalt, jó ízlésű lakberendező segítsége rendkívül hasznos, de a kompetenciája elsősorban a mozdítható elemek, burkolatok, bútorok, lámpák, textilek, színek, kiegészítők kitalálása, hiszen erről szól a lakberendező suli. Ha komolyabb átalakítást, műszaki beavatkozást igényel egy ötlet megvalósítása, akkor az a jó döntés, ha egy belsőépítész mérnök segítségét kéri az ember, aki az esztétikus megoldások mellett a műszaki alapokat is évekig tanulta az egyetemen és fel van készítve a megoldásukra.
Bizonyára fontos számodra a minőségi műszaki tartalom.

 

Majd a kivitelező megoldja

factory_13

Ez a hozzáállás a laikusok, illetve a hozzá nem értő tervezők mentsvára. Aki tapasztalt, tudja, hogy az őskáosz egyik forrása az, ha az amit építeni szeretnénk nincs pontosan megtervezve és a helyszínen kell kitalálni a megoldásokat. A végén ez az út sokkal időigényesebb és költségesebb lesz, nem beszélve a nem várt kompromisszumokról. 

 

A család ismerőse is építész, majd segít ő

lab_12

Természetesen az építész tanulmányok tökéletes alapot szolgáltatnak ahhoz, hogy valaki belsőépítész legyen, de az első 10 lakás minden belsőépítész számára rejteget olyan tanulságokat ami után a következő már sokkal jobb lesz. Igen, a specializált tapasztalat itt is sokat számít, mint minden szakmában! Biztos, hogy életed legnagyobb beruházásának irányítását jó ötlet tapasztalatlan kezekbe adni a projekten realizált 1-2%-os megtakarítás reményében úgy, hogy 10-20%-os értéknövekedést kockáztatsz? Ugye hogy nem!

 

Ha én találom ki az ingyen van

lab_42

 

Gyakorlatilag igen, de ha nem ugyanolyan jól, akkor nagyon nem. Biztos hogy egy nagyon tehetséges és tapasztalt belsőépítész is képes lenne ugyanolyan jól megcsinálni azt a munkát amihez igazán Te értesz? Ugye, hogy nem! Pedig ő is tapasztalt és tanult ember, csak másban jó. Engedd, hogy segítsen!

 

Ha nem fogadok fel belsőépítészt, akkor nekem kell mindent megoldani

lab_13

Ez így volt eddig, de szeretnénk segíteni!
A Designworks Consulting-ot azért hoztuk létre, hogy tapasztalt szakembereink a segítségedre legyenek mind az előkészületek mind a munka közben, ha szükséged van rá.
Mindemellett a DesignLAB  “Tervezd magad” részében igyekszünk segíteni, hogy hogyan csináld és mire figyelj, ha mégis úgy döntesz, egyedül vágsz bele.

Vissza  Laboratoryba