4 aranyszabály

Íme 4 szabály amit ha betartasz biztos a siker

Építkezéskor, lakásfelújításkor az a cél, hogy olyan lakótér szülessen, ami a számodra a legmegfelelőbb! Ehhez 4 szabályt kell betartani.

 1 / A biztos alapra való építkezés

design yourself home interior design belsőépítészet

Ha megvan a megfelelő elrendezésű és adottságú ingatlan, mielőtt bármibe belevágsz, fel kell mérned a pontos igényeid és elkezdeni tervezni.
Az alaprajz nem egy megváltoztathatatlan adottság ami kompromisszumokra kényszerít. Sok megoldása van!
Az igényeid ismeretében addig kell csiszolgatni, alakítgatni az alaprajzi elrendezést, amíg minden helyiség és funkció a helyére nem kerül és eltűnnek a kompromisszumok. Mindezt természetesen úgy, hogy műszakilag és költség oldalon is működjön amit kitaláltál!

2 / Funkcionalitás és részletek végiggondolása

belsőépítészet interiordesign knowhow

Minden helyiségnek más a rendeltetése. Egyesével minden helyiséget és az azokhoz szükséges funkciókat és részleteket finomra kell hangolni, gondolva az adott helyiség különböző módon (pl.: sok személyes családi ünnep, a felcseperedő gyermek változó igényei, stb.) történő használatára is. Burkolatok, bútorozás, megfelelő világítás és dugalj kiosztás és még számos funkcionális részletkérdés van amit tisztázni kell egy helyiséggel kapcsolatban.

3 / A stíluselemek megfelelő időben való alkalmazása 

lab-19

Nem a gombhoz varrjuk a kabátot. Ha minden stimmel az ergonómiában és funkcionalitásban, utána jöhetnek csak az anyagok, kiegészítők, stíluselemek kérdései. Ezek műszaki előkészítést igényelnek és nem képesek pótolni azokat. Fontos, hogy ne ezzel kezdjük a tervezést. Ez a tervezésben a legutolsó mozzanat.

 

4 / Megvalósíthatóság bebiztosítása

lab-15

Ahhoz, hogy mindez időben és anyagilag kontrollálható keretek között megvalósulhasson, megfelelő részletességgel papírra kell vetni őket. Fontos, hogy a tervet 100%-os biztonsággal meg tudja valósítani bárki anélkül, hogy neked mellette kelljen állnod. A kivitelezőt nem szabad improvizációra kényszeríteni, kockáztatva az építkezés őskáoszba torkollását és elhúzódását. Készíts vagy készíttess terveket, listákat a szükséges folyamatokról és megoldásokról, hogy minden flottul menjen.

Ha ez a 4 dolog teljesült, szinte garantált, hogy a megfelelő kivitelező csapat valóra tudja váltani a terveid!

Vissza a Laboratoryba