Ingatlant vásárolnál?

Mielőtt az ember egy új autót megvesz, rengeteg dolognak néz utána. Ha használt autót vásárol, elviszi egy műhelybe, hogy kiderítsék az esetleges rejtett hibáit és egy szakértő elmondja a véleményét az állapotáról.

Egy ingatlan az autóhoz hasonlóan igen komplex jószág, ráadásul nagyságrendekkel drágább és évekkel tovább a tulajdonodban van. Nem logikus, hogy mielőtt a család vagy saját megtakarításaid nagy részét elköltenéd, szakértői véleményt kérj?

De, logikus és a hangsúly a szakértőn van! Olyan ember tanácsára van szükséged, aki évek óta, évi több ezer órát foglalkozik ingatlanok építésével és felújításával. Fő állásban.

Nem mérnök ismerősre van szükséged, nem városépítész unokatesóra és nem is lakberendezőre. Őket akkor kérdezd meg ha olyan problémád van amihez ők értenek, vagy a végén hívd el a nyitóbulira.

Ingatlanvásárlás előtt, ezen a ponton olyan emberre van szükséged, aki élettereket tervez és kivitelezéseket vezet napi 10 órában és úgy érti ezt a szakmát mint Te azt, amivel Te foglalkozol napi rendszerességgel.

A szakértő meg fog látni olyan rejtett hibákat, melyekről esetleg az eladó sem tud.
Sőt, mi több, megszimatolja azokat a lehetőségeket, amiket kiaknázva sokkal értékesebb lesz az ingatlan, mint amennyit beleinvesztálsz a vásárlásba és az átalakításba.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ingatlanvásárláskor átsiklanak olyan problémák felett, melyeket nem vesznek észre vagy melyeknek a súlyát alábecsülik, és olyan nem tervezett költségek elé néznek amik megkeserítik, vagy akár lehetetlenné teszik, hogy az ingatlanból kihozzák azt miben reménykedtek amikor első látásra beleszerettek.

Csalódott párAmikor a dolgok nem úgy sülnek el ahogy megálmodtuk

Amikor a dolgok nem úgy sülnek el ahogy megálmodtuk

A független tanácsadó az ingatlanossal és az eladóval ellentétben nem érdekelt az eladásában. Érti a munkáját és az a feladata, hogy felhívja a figyelmed a rejtett buktatókra, vagy éppen megnyugtasson, hogy álmaid ingatlanjába nyugodtan belefektetheted a megtakarításod, nagy valószínűséggel jó befektetésre készülsz.

Legyen öröm a költözés

Legyen öröm a költözés

“OK, nekem is szakértő segítség kell! Mire számíthatok?”

A Designworks Consulting szakértője személyesen ellátogat az általad kiszemelt ingatlanokba, körülnéz és felteszik azokat a bizonyos keresztkérdéseket az eladónak, melyekre a választ nem feltétlenül szokták maguktól megosztani a vevőkkel. Ezen kívül:

  • átnézi és véleményezi az ingatlan alaprajzát, műszaki állapotát,
  • felméri, hogy milyen átalakítás/felújítás lehet szükséges, és tájékoztat róla, hogy hozzávetőlegesen azok várhatóan mennyibe kerülnek,
  • felméri, hogy hogyan változhat az ingatlan értéke az esetleges átalakítások után, figyelembe véve a piaci trendeket is,
  • válaszol azokra az égető kérdésekre amik felmerülnek benned és egy szakértőtől szeretnéd hallani rá a választ.

Ha ezek alapján úgy döntesz, megvennéd az ingatlant, felvértezünk néhány ütős érvvel, melyekkel arcpirítóan erős alkupozíciót élvezhetsz.

Tanácsadás belsőépítészeti projekthez